Україна може створити Спеціальну Антикорупційну Палату для боротьби з корупцією – Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер




«Україною за три останні роки зроблено набагато більше, ніж за попередні 20 років. Мені дуже приємно тут бути, щоб бути свідком колективних успіхів між Україною та Європейським Союзом», – зазначив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком та Президентом Європейської Ради Дональдом Туском. При цьому він наголосив, що питання боротьби з корупцією залишається надзвичайно важливим.

«Я знаю, що Президент України ставиться до цієї проблеми дуже серйозно. І Президент, і Парламент зробили усе необхідне і досягли прогресу в цій царині, але ситуація не є задовільною», – сказав Жан-Клод Юнкер і зазначив, що потрібно активізувати зусилля у цьому напрямку.

При цьому Президент Європейської Комісії звернувся до Парламенту України та Президента України: «Ми погодилися на створення Спеціальної Антикорупційної Палати (Верховного Суду – ред.) присвяченої боротьбі з корупцією та не наполягаємо на створенні окремого Антикорупційного Суду».

Жан-Клод Юнкер зауважив, що головне в боротьбі з корупцією полягає «не в інструментах, а в намірах та переконаннях, що в українському суспільстві є бажання боротьби з корупцією, яка сьогодні фактично оминає усі зусилля всередині країни для просування вперед».

«Якщо у вашому суспільстві на усіх щаблях ви не зруйнуєте корупцію, інвестори не прийдуть в Україну. І це має бути найважливішій бій», – підсумував Президент Єврокомісії, наполягаючи на важливості та запевняючи у фінансовій підтримці цього напрямку реформ.

ф

Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС

13 липня 2017 року – 11:55












































































































































ф

Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС

13 липня 2017 року – 11:55






Неформальні перемовини Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска і Голови Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера в рамках Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз, 12 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака










Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС, Київ, 13 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака













































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *