Усі українські заручники, які незаконно утримуються Росією, мають бути звільнені – Президенти України та Європейської Ради




Президент Петро Порошенко наголошує, що сьогодні склалися усі умови для переходу від політики невизнання до активної стратегії деокупації Кримського півострова, який Росія перетворює на острів несвободи та загроз.

«Ми домовились надати більш прагматичної підтримки нашому діалогу щодо наслідків тимчасової окупації Кримського півострова. Сьогодні склалися усі умови, щоб перейти від політики невизнання до активної стратегії деокупації Кримського півострова, який Росія перетворює на острів несвободи та загроз», повідомив Петро Порошенко під час  спільної прес-конференції за результатами пленарного засідання Дев’ятнадцятого саміту Україна – Європейський Союз.

«Думаю, що дуже символічно, що у свій день народження кримчанин Олег Сенцов досі незаконно перебуває у російській в’язниці, підкреслює нашу спільну відповідальність за долю всіх українських громадян, які утримуються Росією у якості заручників – на Донбасі, в Криму чи безпосередньо в Росії», – підкреслив Глава держави.   

«Хочу привітати тебе з Днем народження, дорогий Олеже. Ми пам’ятаємо про тебе і прагнемо якнайскорішого твого повернення додому», – наголосив Петро Порошенко.

Президент Європейської Ради Дональд Туск також привітав з днем народження режисера Олега Сенцова, який був заарештований в Криму та утримується в російській в’язниці.

«Я закликаю негайно звільнити всіх незаконно утримуваних українських громадян, які перебувають в Росії та на Кримському півострові», – зазначив Дональд Туск.

Відео

ф

Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС

13 липня 2017 року – 11:55












































































































































ф

Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС

13 липня 2017 року – 11:55






Неформальні перемовини Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска і Голови Європейської Комісії Жан-Клода Юнкера в рамках Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз, 12 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака










Дев’ятнадцятий Саміт Україна-ЄС, Київ, 13 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака













































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *