П’ятьом підозрюваним у розтраті коштів Львівського бронетанкового заводу обрано запобіжний захід

За результатами розгляду клопотань детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури протягом, 14–15 липня слідчий суддя Солом’янського райсуду Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб п’ятьом особам, які підозрюються у розтраті коштів ДП «Львівський бронетанковий завод» (далі – ЛБЗ) на загальну суму 28,5 млн грн. Розміри застави, призначені судом в якості альтернативи арешту, коливаються від 1,6 млн грн до 2 млн грн.

Зокрема, 14 липня начальнику ЦБТУ ЗСУ (генерал-майору) суд призначив арешт з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн; розмір застави для начальника відділу ЦБТУ ЗСУ (полковника) та засновника комерційної структури, задіяної у схемі, склав 1,6 млн грн для кожного.

15 липня слідчий суддя продовжив розгляд клопотань щодо обрання запобіжного заходу для ще двох підозрюваних – директора ЛБЗ та його заступника. Їм також призначено арешт на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн та 1,8 млн грн відповідно.

Водночас детективи НАБУ та прокурори САП клопотали про арешт усіх підозрюваних з альтернативою внесення застави в розмірі предмету скоєного злочину.

Нагадуємо, 14 липня детективи НАБУ та прокурори САП затримали низку посадових осіб Збройних сил України, ДП ЛБЗ та посередника — засновника комерційної структури за підозрою у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Того ж дня усім затриманим було повідомлено про підозру.

За версією слідства, зазначені особи розробили та реалізували корупційну схему з закупівлі двигунів для танків Т-72, чим у 2015 році вчинили розтрату бюджетних коштів на загальну суму 28,5 млн. грн.

Суть схеми полягала у тому, що під виглядом і за ціною нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше були у використанні. До того ж ці вживані, а інколи й неробочі, двигуни у 2008–2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони.

Розслідування за наведеними фактами антикорупційні органи розпочали наприкінці листопада 2016 року.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *