Зведені дані АТО – 16 липня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих лавах українських військ немає. Один військовослужбовець отримав поранення внаслідок обстрілу поблизу Широкиного.

Вчора поблизу Невельського один військовослужбовець натрапив на міну і внаслідок вибуху загинув.

Луганський напрямок

Одразу після опівночі диверсійно-розвідувальна група противника у складі до 7 осіб, що рухалась з боку окупованого Фрунзе, підійшла до спостережного пункту українських військ поблизу Кримського та відкрила вогонь по наших позиціях. Військовослужбовці ЗСУ відкрили вогонь у відповідь. Через годину ворожий напад було успішно відбито. Близько 1 ночі противник відступив до лісосмуги в напрямку Фрунзе. Варто відзначити, що під час бойового зіткнення українські військові втрат не понесли. Втрати противника уточнюються. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

В той самий часовий проміжок, по сусідній Трьохізбенці бойовики вели вогонь з мінометів.

Між 9 та 12 годинами ранку ворог здійснив по одній збройній провокації з легкого озброєння по залізничній станції Донець, що поблизу Станиці Луганської, та по Новоолександрівці.

У період між 17 та 22 годинами окупанти здійснили ще по одному короткому мінометному обстрілу по Кримському та Золотому.

Вчора на Луганському напрямку відбулося 14 обстрілів, 3 з них були мінометними.

Донецький напрямок

Між 17 та 18 годинами бойовики вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по позиції «Шахта Бутівка». Після 23 години російсько-окупаційні війська активізувалися – окупанти здійснили обстріли з озброєння танку по позиції «Шахта Бутівка» та Невельському.

Вчора на Донецькому напрямку сталося 4 обстріли з боку бойовиків.

Маріупольський напрямок

Вчора тут спостерігалась найбільш напружена ситуація. Під обстріли з боку бойовиків потрапили наші опорні пункти переважно на північних рубежах напрямку. Вночі окупанти здійснили два мінометних обстріли Красногорівки. Під час одного з них, ворог також відкривав вогонь з озброєння танків. Ввечері противник ще двічі  відкрив вогонь з мінометів по позиціям українських військ поблизу міста. За підрахунками Генерального штабу ЗСУ, вчора бойовики випустили майже 50 снарядів по Красногорівці.

Крім того, вчора ввечері російсько-окупаційні війська відкрили вогонь по Новотроїцькому з гранатометів різних систем, а також озброєння БМП.

А після 22 години окупанти здійснили короткотривалий артилерійський обстріл Широкиного.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 8 обстрілів з боку ворога, 5 з них – з використанням важкого озброєння.

Співробітники СБУ затримали жінку, що працювала психологом у лавах російсько-окупаційних військ

Встановлено, що вона вступила до лав противника ще в середині 2014 року, де займалася відбором бажаючих стати бойовиками, а також агресивною пропагандою. Жінку затримали під час спроби потрапити на територію, що контролюється українською владою.

У Дружківці поліцейські затримали бойовика з солідним «послужним списком» на прізвисько «Абрек»

Він вступив до лав НЗФ у липні 2014 року. Протягом певного часу чоловік встиг побувати у лавах бандформувань «1-й слов’янський батальйон», «Восток», «Оплот», «казаків» тощо. Встановлено, що він брав участь у бойових діях.

Тривають бригадні навчання ВДВ ЗСУ

Військовослужбовці 79-ї та 81-ї бригад форсували Південний Буг у Миколаївський області за допомогою поромної переправи. Для відбиття повітряного нападу противника стали на чергування зенітні ракетні комплекси. Також на воді патрулювали малі артилерійські катера ВМС України. Згодом у ворожому тилу висадився десант з технікою.

Після цього воїни були перекинуті на Одещину, де десантники тренувалися воювати разом з підтримкою з повітря.

Згодом військовослужбовці 79-ї бригади здійснили перехід морем на кораблі ВМС ЗСУ. При цьому особовий склад корабля разом з десантниками провів тренування на тему боротьби за живучість корабля, а також відбив напад умовного противника з моря.

Після висадки підрозділ прибув на полігон «Олешківські піски», де також відбулися інтенсивні навчання з бойовою стрільбою.

У рамках навчань «Сі Бриз-2017» військовослужбовці з України, Грузії та Румунії провели навчання на Тендрівській косі в Херсонській області

Відповідно до плану, учасники заходу висадилися на косі з моря та звільнили її від НЗФ. На цьому етапі навчань було задіяно середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» ВМС ЗСУ, корабель ВМС Туреччини, катери морської охорони ДПСУ, літаки та вертольоти ПС ЗСУ. Завдання навчань – удосконалення практичних навичок молодших командирів та перевірка рівня злагодженості підрозділів.

Відбулися тижневі навчання військовослужбовців 9-го полку НГУ

Мета заходу – покращення бойових навичок гвардійців. Під час навчань особовий склад виконував стрільби, тренувався наступати та оборонятися.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *