Служба у справах дітей облдержадміністрації надала методичну та правову допомогу службі у справах дітей Торецької міської ради, та перевірила умови проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних сім’ях міста Торецька

У  м. Торецьк  на первинному обліку служби перебуває 288 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 2,83% від загальної чисельності дитячого населення міста, з них 89,6% перебуває у сімейних формах виховання. Цей показник більший за загальнообласний.

Протягом  I  півріччя 2017 року громадянами України вже усиновлено 5 дітей, що перебували на первинному обліку служби у справах дітей Торецької міської ради, а також 1 дитину усиновлено іноземними громадянами. Влаштовано під опіку, піклування за 6 місяців 2017 року 15 дітей, з них 14 дітей проживають на території міста Торецька.

На теперішній час на території міста функціонує 13 прийомних сімей, в яких виховується 17 дітей. Одна сім’я, в якій виховується 2 дітей, виїхала за межі України у зв’язку з проведенням на території області антитерористичної операції. Одна прийомна мати має наміри щодо довлаштування до своєї родини ще 2 дітей.

Під час візиту служби у справах дітей облдержадміністрації було перевірено умови утримання дітей зазначеної категорії у 4 прийомних сім’ях. Усі діти проживають у квартирах та будинках прийомних батьків, умови проживання дітей відповідають вимогам чинного законодавства.

Відповідно до вимог чинного законодавства 5 прийомним родинам призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

За бюджетні кошти, делеговані кошти, кошти державного бюджету у         I півріччі 2017 році було охоплено оздоровленням та відпочинком 3 дітей, які відвідали табір м. Києва «Артек», а інші діти виїздили на відпочинок за рахунок коштів прийомних батьків.

Діти, які влаштовані в прийомні сім’ї, не втрачають права на належні їм аліменти, пенсії, в закладах освіти отримують безкоштовні обіди.

Прийомним батькам, батькам-вихователям надається всебічна підтримка від керівництва Торецької міської ради.

Просимо всіх  не залишатися байдужими та  долучитися до шляхетної справи, допомогти родинам, де є прийомні діти, щодо взяття їх до родини,  і  подарувати дітям частинку свого серця і сімейного затишку.

Служба у справах дітей Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *