Україна вдячна за підтримку Молдови, і готова максимально сприяти відновленню молдавської територіальної цілісності – Президент




Президент Петро Порошенко відзначив підтримку Молдовою суверенітету та незалежності України і запевнив у готовності української сторони максимально сприяти відновленню молдавської територіальної цілісності.

«Дуже вдячний Уряду, Прем’єр-міністру, Парламенту Республіки Молдова за тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності країни. Україна готова максимально сприяти відновленню територіальної цілісності, суверенітету республіки Молдова», – зазначив Петро Порошенко під час заяв для ЗМІ з Прем’єр-міністром Молдови Павлом Філіпом. Він додав, що Україна готова робити все можливе для відновлення того, що 25 років тому було спровоковано і має важкі наслідки для сотень тисяч людей, які сьогодні проживають у Придністров’ї.

У свою чергу Прем’єр-міністр Молдови розповів, що раніше понад 70% від загальних обсягів торгівельних операцій Придністров’я здійснювалися саме через пункт пропуску «Кучурган-Первомайськ». Він зазначив, що дивно чути різного роду спекуляції з приводу так званих планів щодо здійснення економічної блокади Придністров’я. «Про яку блокаду може йти мова, якщо майже 60% загального обсягу експорту з цього регіону було до країн ЄС. Можливо, це не подобається деяким лідерам цього регіону, але це дуже потрібно для людей, які там проживають», – підкреслив Павло Філіп.

ф

Робоча поїздка Президента до Одеської області

17 липня 2017 року – 14:28






































































































































ф

Робоча поїздка Президента до Одеської області

17 липня 2017 року – 14:28






































Президент Петро Порошенко на Одещині ознайомився з ходом українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Seа Breeze 2017 та зустрівся з командою американського ескадреного міноносця з керованою ракетною зброєю «Керні», 17 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака



















































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *