Завершився навчальний візит делегації з Луганської області на …

Завершився навчальний візит делегації з Луганської області на Львівщину

Упродовж тижня представники східних областей знайомилися із громадськими ініціативами Львівщини під час візиту «Сталий розвиток громадянського суспільства через розбудову інституту Громадських Рад та взаємодію з владою».

Цей навчальний візит до Львова та Львівської області відбувся у рамках реалізації Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки та Програми «Відновлення та розбудова миру», яка впроваджується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції.

Від Луганської області у заході взяли участь 10 представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, голів та членів громадських рад.

У ході навчального візиту вони ознайомилися з успішним практичним досвідом розвитку потенціалу громадських рад, стратегічним плануванням розвитку громадянського суспільства, надання послуг населенню, проведення громадського контролю, експертиз, залучення громадських рад до процесу прийняття рішень органами влади.

Луганчани відвідали Давидівську та Ходорівську об’єднані територіальні громади, ознайомилися з діяльністю громадської ради ДФС, досвідом реалізованих нею проектів та планами.

У рамках візиту відбулася зустріч з головою Львівської облдержадміністрації, під час якої Олег Синютка наголосив, що спільна праця громадських активістів Сходу, Заходу, Півдня та Центру України якраз і створює громадянське суспільство та ту українську державу, де кожен громадянин буде відчувати себе гідно, захищено та матиме можливості для самореалізації.

Надзвичайно цікавим для учасників був досвід заснування та діяльності громадської ради при Львівській облдержадміністрації та громадських рад при управліннях Львівської міської ради, їх планування та реалізовані проекти.

Представники Луганської області також відвідали декілька офісів різного рівня ЦНАП.

Наприкінці візиту вони ознайомилися із провадженням партисипативного бюджету (бюджету участі) та з якісними проектами як інструментом залучення інвестицій в розвиток своїх територій.

Учасники візиту відзначили високий рівень діяльності відвіданих об’єднаних територіальних громад та громадських ініціатив Львівщини. Отриманий досвід та кращі практики вони планують втілити в життя у своїх громадах.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *