Петро Порошенко відвідав Музей радянської окупації у м. Тбілісі




У рамках Державного візиту до Грузії Президент Петро Порошенко відвідав Музей радянської окупації у м. Тбілісі. Установа заснована у травні 2006 року у складі Національного музею Грузії.

Експозиція музею присвячена подіям радянського періоду Грузії 1921-1991 рр., жертвам політичних репресій, повстанським і національно-ліберальним рухам країни. У музеї представлені особисті справи, сфабриковані радянською владою на грузинських громадських діячів і діячів культури, які зазнали політичних репресій, документи про їх розстріли та вигнання, інші артефакти.

Виставковий зал музею обладнаний моніторами, на яких відвідувачі можуть переглянути документальні фільми про різні історичні події цього періоду.

На виставці розміщено також один із вагонів поїзду, в якому були страчені учасники національного повстання 1924 року. Відвідувачі музею можуть також ознайомитися з архівом і бібліотекою закладу.

Зала музею часто використовується для проведення різнопланових меморіальних та інших заходів, у тому числі за участі представників інших держав.

Окремий стенд присвячено російській агресії 2008 року, коли Грузія втратила дві території Абхазію і Південну Осетію.

У травні 2015 р. у приміщенні Музею було організовано фотовиставку «Донбас: війна та мир. Українські жінки: війна та мир».

ф

Державний візит Президента до Грузії

18 липня 2017 року – 10:31












































































































































































































































ф

Державний візит Президента до Грузії

18 липня 2017 року – 10:31














































































Спільна прес-конференція Президента України Петра Порошенка та Президента Грузії Георгі Маргвелашвілі за результатами двосторонньої зустрічі в рамках державного візиту глави Української держави до Грузії, 18 липня 2017 року

© Фото Михайла Палінчака















































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *