Україна і Грузія мають спільні загрози – Президент




Україна та Грузія мають спільні загрози, але у скрутні часи вони можуть розраховувати одна на одну, заявив Президент Петро Порошенко у Тбілісі.

На брифінгу із Президентом Грузії Георгі Маргвелашвілі за результатами двосторонньої зустрічі Глава держави зазначив, що за 4 дні Україна та Грузія святкуватимуть 25-річчя відновлення дипломатичних стосунків, які були встановлені ще з 4 липня 1918 року.

«100 років тому ми втратили незалежність – і Україна, і Грузія. І тим відповідальніші мають бути наші дії зараз для того, щоб зберегти і захистити український і грузинський суверенітет, українську і грузинську територіальну цілісність, українську і грузинську незалежність. Захистити нашу свободу і захистити нашу демократію», – заявив Петро Порошенко.

«Загроза для нашої свободи, незалежності і демократії є одна й та сама. І ми нікому не дозволимо диктувати майбутнє нашим великим народам. І це робить нас набагато ближче», – сказав український лідер.

«Українці твердо вірять, як це було й раніше у скрутні часи – українці можуть розраховувати на братній грузинський народ так само, як братній грузинський народ може розраховувати на тверду підтримку українців! Так було у 2008, так було у 2013, так є і зараз», – додав Президент.

Петро Порошенко зазначив, що практично кожен українець та грузин мають дуже персональні сторінки, які відображають дружбу між народами. Так було і далекі часи Голодомору в Україні, так було в роки Другої світової війни і так є зараз, коли українці відстоюють територіальну цілісність, суверенітет і незалежність своєї держави, наголосив Президент.

«Мало хто знає, що в далекому 1933 році прадід моєї дружини, рятуючи свою родину від голодомору 33-го, змушений був втекти в Тбілісі. І Грузія врятувала родину моєї дружини від голодної смерті. А бабця моєї дружини у 1943 році опинилася в Сталінграді і була евакуйована. Куди б ви думали? В Тбілісі. І вона жила в Тбілісі», – повідомив Глава держави зазначивши, що дізнався про історію вчора, коли Марина зателефонувала рідним. Петро Порошенко також висловив сподівання, що їм вдасться віднайти людей, які врятували сім’ю його дружини.

«На вулиці Червоноармійській 28-а, не знаю як вона зараз називається, але ми спробуємо знайти цей дім і подякувати тим людям, які врятували родину моєї дружини», – додав він.

Такі історії, переконаний Президент, не просто залишаються в поколіннях – вони формують міцний фундамент нашої довіри дружби українських та грузинських народів. «Так само і зараз ми розраховуємо один на одного», – зауважив він.

Глава держави також подякував Президенту Грузії та грузинському народові за теплий прийом. «Ми серед друзів, ми серед наших стратегічних партнерів, ми серед тих, кому Україна безмежно довіряє», – резюмував Петро Порошенко.

Відео

ф

Державний візит Президента до Грузії

18 липня 2017 року – 10:31































































































































































































ф

Державний візит Президента до Грузії

18 липня 2017 року – 10:31































































































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *