Запрошуємо до Житомирщини на фестиваль етнічного одягу та аксесуарів 22 …

Запрошуємо до Житомирщини на фестиваль етнічного одягу та аксесуарів

22 липня на території історико-культурного комплексу «Замок-музей Радомисль», розташованого у м. Радомишль Житомирської області, відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного, стилізовано-етнічного одягу і аксесуарів «Аристократична Україна».

Фестиваль проходитиме з метою популяризації відродження культурних традицій України, розвитку культурної й народної дипломатії між етносами та національними меншинами, що вважають своєю Батьківщиною Україну, і представниками народів, що проживають на території України.

Зокрема, у 2016 році в рамках показів відвідувачам фестивалю було продемонстровано українське автентичне вбрання Полтавщини, Донеччини та Волині. Окрім популярних в Україні дизайнерів у фестивалі взяли участь представники посольств Малайзії, Польщі та Південної Кореї.

Фестиваль «Аристократична Україна» сприятиме пізнанню етнографічної та культурної спадщини і досягнень областей України, популяризації етнічного одягу у молодіжному середовищі та серед громадян інших країн. Проведення подібних культурних заходів позитивно впливатиме на удосконалення майстерності та підвищення художнього рівня майстрів, що працюють у напрямі етно-стилю в сучасному одязі та аксесуарах.

Під час фестивалю відбуватиметься ярмарок-продаж робіт українських дизайнерів та народних майстрів.

Організатори фестивалю – історико-культурний комплекс «Замок-музей Радомисль», ГО «Громадський інформаційний простір» за підтримки народного депутата України Ольги Богомолець.

До участі у Всеукраїнському фестивалі запрошуються народні умільці та майстри.

Контактна особа від оргкомітету фестивалю: Руслан Велігодський, bogomolets7@gmail.com , тел. 050-856-57-30.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *