Направлено до суду обвинувальний акт стосовно службових осіб Держслужби України з надзвичайних ситуацій за службову недбалість, яка призвела до пожежі на нафтобазі у Васильківському районі Київської області

Генеральною прокуратурою України за результатами досудового розслідування затверджено та направлено 17 липня 2017 року до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно двох службових осіб Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, а саме колишнього начальника управління державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту і головного інспектора відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту вказаного управління.

Вказані особи, діючи всупереч чинному законодавству, після проведення перевірки та встановлення фактів порушення вимог пожежної безпеки на нафтобазі за адресою: Київська область, Васильківський район смт Глеваха, вул. Південна, 1, не вжили регламентованих заходів щодо повного або часткового зупинення її діяльності, що призвело до виникнення 08.06.2015 пожежі та спричинення збитків державі на загальну суму понад 58 млн грн.

Дії службових осіб Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області кваліфіковано як службову недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Державне обвинувачення у кримінальному провадженні підтримується Генеральною прокуратурою України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *