Італієць, що поставив вимогу персоналу свого кафе обслуговувати клієнтів українською, вражений напливом клієнтів

У Запоріжжі власник італійського кафе Trattoria Fabrizio Фабріціо Кошче поставив умову персоналу – обслуговувати гостей тільки українською мовою, але вони відмовилися.

Про це йдеться у матеріалі місцевого видання 061.ua, передають Факти.

Ресторан з’явився на місці кафе, яке раніше закрилося. Персоналу кафе було запропоновано залишитися працювати з підвищеною зарплатою, але за умови обслуговування клієнтів українською мовою.

– Одразу після цього почалися неймовірні обурення. Вони почали мені ставити свої умови, і сказали: “Ми прийшли б до вас, якби не ось це вимога щодо української мови…” тобто фактично ми їх не звільняли, а просто не взяли на роботу. І мова була не єдиною причиною, вони не підходили нам і за іншими параметрами, – пояснив сам Кошче.

Ресторатор розповів, що вже 10 років одружений на українці і давно підтримує Україну в “пориві до свободи і прагнення до Європи”.

– Ще в Італії, через волонтерські організації діаспори, я допомагав українським бійцям на фронті. Тому не бачу нічого дивного, що персонал українського кафе повинен говорити українською мовою, – додав він.

За словами Кошче, після того, як про його вимоги до персоналу дізналися в соцмережах, фактично в той же день до них повалили клієнти.

– На другий день нам замовили два банкети. Було таке, що пара стояла на вході і чекала, поки звільниться столик, – розповів ресторатор.

На думку Фабріціо, проблема з мовою в Україні створена штучно.

– У нас були подібні проблеми в районі Тироло в Італії, де велика частина населення розмовляє німецькою мовою. Але навіть у Тироло, де в сім’ях говорять по-німецьки, діти в школах говорять італійською. Мене дивує, що в Україні народ розділений з мови. У нас в Італії сотні діалектів, але всі знають італійську, – заявив він.

Нагадаємо, компанія, яка відмовилась перевозити українців по безвізу, вибачилась.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *