Юрій Луценко повідомив про відкриття провадження щодо несплати податків одним з народних депутатів України

Генеральною прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 21 липня 2017 року з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Про це під час прес-конференції після наради з прокурорами областей у місті Дніпро повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він заявив, що один з народних депутатів ймовірно ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах.

«Ми маємо інформацію Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, що за результатами позапланової перевірки у Олександра Вілкула є ознаки несплати податків в особливо великих розмірах. На цей момент ми маємо провести ще декілька дій разом з фіскальною службою, а також ряд експертиз до можливого пред'явлення підозри», – сказав Юрій Луценко.

Відповідаючи на запитання журналістів про перспективи цієї справи, Юрій Луценко наголосив, що все відбуватиметься згідно чинного законодавства. «В разі, якщо ми підійдемо до цього впритул, як ви розумієте, я змушений буду отримати погодження Верховної Ради», – зазначив він.

Водночас, Генеральний прокурор нагадав, що «згідно чинного законодавства, особа, яка підозрюється в несплаті податків, може сплатити їх в повному обсязі і на цьому кримінальне провадження може бути закритим».

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *