Затримано чергового працівника ПМОП «Беркут», який півтора роки переховувався від слідства

У четвер, 20 липня 2017 року, при спробі виїхати на автомобілі з міста Києва затримано в порядку ст. 191 КПК України колишнього міліціонера першої оперативної роти ПМОП «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві, який упродовж півтора року перебував у розшуку.

Екс-беркутівець підозрюється в участі спланованої спецоперації із незаконного затримання, нанесення тілесних ушкоджень учасникам руху «Автомайдан», а також побитті їх автомобілів вночі 23.01.2014 на вулицях Щорса та Грушевського в м. Києві, організованої колишнім керівництвом Головного управління МВС України в м. Києві за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України.

Колишньому правоохоронцю інкриміновано перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме у спричиненні тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 9 учасникам мирних акцій протесту, а також пошкодження автомобілів на суму понад півмільйона гривень. Загалом від дій підозрюваного потерпілими визнано 22 осіб. 

До Печерського районного суду м. Києва внесено клопотання щодо застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обвинувальні акти щодо колишнього начальника командира першої оперативної роти «ПМОП» Беркут та ще 5 міліціонерів на даний час перебувають на розгляді в суді.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *