Проведено санкціоновані обшуки на території 14 областей у місцях провадження діяльності Державного підприємства «Укрспирт»

За процесуального керівництва Генеральної прокуратури, у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому відносно службових осіб Державного підприємства «Укрспирт», 24 липня 2017 року слідчими та оперативними працівниками податкової міліції на території 14 областей України проведено санкціоновані обшуки.

Вказане кримінальне провадження розпочато за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1, ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.Рішення про проведення зазначених слідчих дій в місцях провадження діяльності Держпідприємства «Укрспирт» прийнято після отримання у ході досудового розслідування відомостей, які підтверджують факти порушення підприємством діючого законодавства України та ймовірного необлікованого виготовлення продукції.

Так, колишні керівники ДП «Укрспирт», у період діяльності 2012 – 2014 років, є фігурантами кримінальних проваджень та знаходяться у розшуку.

Під час документування злочинної діяльності підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів працівниками податкової міліції фіксувалися факти надходження до них спирту, необліковано виготовленого на потужностях вітчизняних спиртових заводів, який використовується правопорушниками у якості сировини для незаконного виготовлення горілки.

На момент проведення обшуків виробнича діяльність здійснювалася у 10 місцях провадження діяльності Держпідприємства «Укрспирт», зокрема у Вінницькій, Житомирській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

На 15 спиртових заводах, які на момент проведення заходів не здійснювали виробничу діяльність, встановлені залишки спиртовмісної продукції.

За результатами вжитих заходів працівниками податкової міліції вилучено та залишено на відповідальне зберігання 97 903,1 декалітрів спиртовмісної продукції на орієнтовну суму понад 180 млн грн.

Вирішуються питання щодо призначення інвентаризації залишків продукції та сировини, що знаходяться на спиртових заводах, а також проведення експертиз зразків вилученої продукції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *