В Угорщині розпочався шостий табір для дітей воїнів АТО

24 липня розпочали відпочинкову програму діти воїнів АТО та діти-переселенці, які приїхали відпочивати на озеро Валенце, розташоване неподалік Будапешта.

Відпочивши від довгої дороги, діточки розпочали тижневу таборову програму із зустрічі з о. Дам’яном Габорієм, духівником для дитячих таборів дітей воїнів АТО, котрі проходять цього літа на території Угорщини. Священник розповів про умови, які потрібно виконати, щоб відпочинок був корисний для душі й тіла і запам’ятався на все життя. А відтак зустріч закінчилася спільною молитвою, окропленням свяченою водою та благословенням на час відпочинку.

У відкритті взяла участь п. Штефуца Вікторія, директор табору. У межах відкриття табору священник зустрівся з директором готельного відпочинкового комплексу п. Когер Моргіт і подякував за гарні умови, створені для відпочинку українських діточок.

За інформацією прес-служби УГКЦ в Угорщині, це вже шостий таборовий заїзд для дітей воїнів АТО, в якому беруть участь 80 осіб із різних куточків України. Відпочинок спонсорує угорський уряд. Духовну опіку надає Українська Греко-Католицька Церква. 700 дітей з України візьмуть участь у відпочинку в Угорщині.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *