В облдержадміністрації відбувся правовий всеобуч Заступник голови …

В облдержадміністрації відбувся правовий всеобуч

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у навчальному семінарі щодо забезпечення доступу до правосуддя та захисту прав громадян без будь-якої дискримінації в судових та правоохоронних органах, органах виконавчої влади і місцевого самоврядування, на території громад Луганської області.

Також участь у заході взяли представники структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій, міграційної служби, сервісних центрів та громадськість.

Захід по правовому всеобучу розпочався з приємної новини. Відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено голову регіональної правозахисної організації «Адвокати та юристи проти корупції і насильства над особистістю, голову антикорупційної комісії громадської ради при Головному управлінні Національної поліції в Луганській області Сергія Мєдвєдєва.

У ролі викладачів на навчальному семінарі виступили Голова районного суду м. Попасне Анжеліка Архіпенко, керівник Сєвєродонецької місцевої прокуратури Луганської області Сергій Григоров, голова антикорупційної комісії ГР при ГУНП в Луганській області Сергій Мєдвєдєв та провідний спеціаліст Норвезької ради у справах біженців в Україні Максим Голтвяницький.

Під час заходу обговорювалися питання, які стосувалися захисту прав людини під час знаходження в «сірій зоні» і в районах бойових дій області через неухильне виконання вимог Європейської Конвенції «Про захист прав людини та основоположних свобод» та Конвенції Ради Європи про кримінальну відповідальність за корупцію.

Також увага доповідачів була приділена питанню щодо забезпечення дотримання законності та безпеки громадян в регіоні, як один з головних пріоритетів та обов’язків Держави, гарантованих ст. ст. 3,8,9,64 Конституції України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *