МОЗ оновив перелік препаратів у програмі «Доступні ліки» Міністерство …

МОЗ оновив перелік препаратів у програмі «Доступні ліки»

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки» та які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

До оновленого реєстру ліків увійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробник країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – на бронхіальну астму.

Реєстр, зокрема, містить інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати, якщо ціна на препарат перевищує граничну оптово-відпускну ціну.

Нагадаємо, що Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти в Україні з квітня 2017 року. За цей час пацієнти отримали ліки більш ніж на 126 млн грн бюджетних коштів.

Загалом за час існування програми пацієнти скористалися 3,6 мільйонами таких рецептів.

Також зросла кількість аптек, що приєднуються до програми, участь у якій є виключно добровільною. На середину липня до програми долучилися вже 6179 аптек. Їх перелік можна знайти за посиланням: https://goo.gl/cq7BV1

Для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Переглянути реєстр: https://goo.gl/HNDTtX

За інформацією

Міністерства охорони здоров’я

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *