На Донеччині обговорили питання інформаційної безпеки та діяльність філії НСТУ

26 липня делегація представників Наглядової Ради Національного суспільного телебачення України, Міністерства інформаційної політики та Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики  відвідала Донеччину з робочим візитом, в рамках якого відбулась зустріч з керівництвом області.

Під час зустрічі говорили про питання інформаційної безпеки, нові формати суспільного мовлення, а також про взаємодію Донецької філії з  органами влади. Також представники Наглядової Ради Національного суспільного телебачення України приділили увагу  питанню ресурсного забезпечення та технічної спроможності Донецької філії НСТУ.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зазначив, що наразі протидія російській інформаційній агресії, створення безпечного інформаційного простору є пріоритетом завданням для обласної влади.

«Попереду дуже багато роботи, нам потрібна консолідація ЗМІ та органів державної влади задля донесення до громадян максимально об’єктивної інформації», – підкреслив Павло Жебрівський. Також він розповів про поточну ситуація у медіа-просторі області.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар також зазначила важливість спільних дій для розвитку медійного простору Донеччини.

Також представники Наглядової ради  НСТУ розповіли, що наразі триває процес розробки стратегії мовлення філій, яка включатиме також і принципи висвітлення діяльності влади.

Свій візит делегація завершила на КПВВ «Майорське». Разом з заступником голови облдержадміністрації Ігорем Стокозом члени Наглядової ради НСТУ, керівництво Мінінформполітики та народні депутати ознайомились  з поточною ситуацією щодо забезпечення розповсюдження сигналу українських радіо-мовників безпосередньо на території пункту пропуску, оглянули житлові будинки та поспілкувались з місцевими жителями.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *