У Маріуполі СБУ викрила двох поліцейських на систематичному стягуванні хабарів

Оперативники СБУ Донеччини у взаємодії з Управлінням патрульної поліції в Маріуполі під процесуальним керівництвом прокуратури викрили факти систематичного отримання неправомірної вигоди двома співробітниками патрульної поліції.

Протягом двох місяців зловмисники неправомірно стягували гроші з водіїв автівок, які вони перевіряли на законних підставах.

Для незаконного збагачення здирники врахували і те, що маршрут наряду контролюється у режимі on-line їхнім адміністративним центром, і те, що процес документування виявлених правопорушень фіксується їхніми індивідуальними відеокамерами.

Вимагачі зупиняли транспортний засіб за дрібні порушення ПДД. У встановленому порядку повідомляли Центр про зупинку та розпочинали відеофіксацію складання протоколу. Центр у режимі on-line спостерігав процес фіксації. Після закінчення процесуальних дій камери у встановленому порядку вимикалися. Якщо у перевіряємого було наявне більш тяжке правопорушення, наприклад стан алкогольного сп’яніння, хитруни Центр про це не повідомляли, а вимагали гроші з винуватця.  Сума залежала від соціального статусу об’єкта.

Вимагачів затримали «на гарячому» під час отримання 5000 грн. за непритягнення до відповідальності чергового водія у стані алкогольного сп’яніння.

Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Прес-група Управління

СБУ в Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *