Прес-тур «Розвиток малого та середнього бізнесу – досвід успішних підприємців»

27 липня 2017 року Донецька обласна служба зайнятості провела прес-тур у місті Волноваха та селі Володимирівка Волноваського району. Захід був присвячений темі  «Розвиток малого та середнього бізнесу – досвід успішних підприємців».

На початку заходу представники ЗМІ поспілкувались із заступником директора Волноваського районного центру зайнятості Юрієм Кучеренком. Він розповів про співпрацю з роботодавцями та підприємцями району за напрямками стажування та працевлаштування безробітних, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу регіону, зокрема шляхом участі клієнтів служби зайнятості у проекті «Український донецький куркуль».

Далі журналісти відвідали ТОВ «Волноваські ковбаси» у місті Волноваха, де мали змогу дізнатись про повний цикл ковбасного виробництва та поговорити з Тетяною Кондратовою,  головним бухгалтером підприємства. Фірма займається виробництвом м’ясних виробів та активно співпрацює зі службою зайнятості у напрямках стажування і працевлаштування безробітних, в тому числі внутрішньо переміщених осіб.

Після цього представники преси взяли інтерв’ю у бізнесмена-початківця Віталія Мягкого, колишнього учасника АТО. Хлопець за направленням районного центру зайнятості  пройшов курси «Основи підприємницької діяльності» у Донецькому Центрі професійно-технічної освіти  в місті Краматорськ і нещодавно зареєструвався як фізична особа-підприємець. Віталій перетворив багаторічне сімейне хобі – виноградарство в успішний бізнес, який він планує розвивати і надалі, маючи намір взяти участь у проекті «Український донецький куркуль».

Наприкінці заходу журналісти відвідали виробниче підприємство бізнесмена Вадима Головко, який є внутрішньо переміщеною особою з міста Докучаєвськ. Чоловік за сприяння служби зайнятості отримав грант від ПРООН та у 2016 році започаткував власну справу з виготовлення промислових полімерів у селі Володимирівка. Вадим активно співпрацює зі службою зайнятості у напрямках прийому на нові робочі місця безробітних, в тому числі внутрішньо переміщених осіб. На його підприємство працевлаштовані 4 особи за допомогою Волноваського районного центру зайнятості. Наразі Вадим активно займається розширенням ринків збуту власної готової продукції та нарощуванням виробничих потужностей, плануючи приймати участь у проекті «Український донецький куркуль» у рамках Програми розвитку малого та середнього підприємництва Донецького регіону.

Такий мотивуючий та надихаючий досвід успішних підприємців надає можливість іншим майбутнім бізнесменам, які планують започаткувати власну справу, зробити крок до самозайнятості та надійного майбутнього.

 Донецька обласна служба зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *