Майбутнє Національного експоцентру України народжується сьогодні – Марина Порошенко під час презентації Концепції розвитку ВДНГ на 40 років




Дружина Президента України пані Марина Порошенко взяла участь у презентації Концепції розвитку ВДНГ на 40 років. Керівник Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкін представив план змін – від ціннісних засад до конкретних ідей: що, де і коли з’явиться на території комплексу.

За словами Марини Порошенко, презентація Концепції розвитку Національного експоцентру України – це важливий сигнал про те, що розпочався новий етап якісних змін та відродження цього комплексу, адже ця тема не піднімалася останні 70 років.

«Експоцентр був побудований у 1958 році, і до сьогодні він так і не змінився. Проте кардинально змінився світ, у якому ми живемо. Тому зволікати й надалі – означає позбавити молоде покоління українців прогресивного європейського майбутнього у сфері культури та інновацій. Майбутнє ВДНГ народжується сьогодні», – зауважила дружина Глави держави.

 

Із заявлених планів Національного комплексу – Музей науки, освітні центри, арт-резиденція, приміщення для дітей, виставковий центр світового рівня, бізнес-кампус. Раніше заявлялося про створення на території ВДНГ Музею монументальної пропаганди. «Зелена зона ВДНГ буде повністю збережена, навіть збільшиться. Житлової забудівлі не планується», – обіцяє керівництво Комплексу.

У ВДНГ заявляють, що не бояться планувати надовго, і загальний підхід до розвитку території називають «антихрупкістю», коли створена за рахунок конкуренції система стає тільки сильнішою від можливих «ударів».

Євген Мушкін наголосив, що ВДНГ не планує залучати для втілення Концепції бюджетні кошти. Необхідне фінансування керівництво комплексу залучатиме через державно-приватне партнерство методом бізнес-кейсів. Інвестиції для втілення Концепції розвитку складуть від 170 до 350 мільйонів євро.

У рамках презентації на центральній алеї ВДНГ Марина Порошенко та Євген Мушкін урочисто відкрили  арт-об’єкт «Трансформація», який є символом особистісного розвитку. Автором ідеї виступив Микола Плохута, скульптор – Кирил Гузенко.

Довідка. Автори Концепції розвитку ВДНГ на 40 років – команда ВДНГ, міжнародна група в сфері управлінського консалтингу в країнах Центральної та Східної Європи CIVITTA та міжнародна група урбаністів PUPA. 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *