У Миколаївці пройшли семінари для представників громад Донеччини

28 липня на базі Миколаївської міської об’єднаної територіальної громади в приміщені бібліотеки-центру екологічного виховання ім. Героя України О.Г. Лелеченка спеціалістами структурних підрозділів облдержадміністрації проводилися семінари–наради з представниками об’єднаних територіальних громад, метою яких стало надання методичної та практичної допомоги з питань подальшого розвитку громад Донецької області. Організатором проведення заходу виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Під час зустрічі присутні були ознайомлені з питаннями реалізації державної політики з оздоровлення та відпочинку дітей. Начальник управління у справах сім’ї та молоді Лілія Золкіна розповіла про ведення статистичної звітності обліку оздоровлення та відпочинку дітей.

Начальник відділу методологічного забезпечення та розвитку територій управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Ірина Пєчка довела до слухачів інформацію щодо Європейського тижня місцевої демократії.

Вона розповіла, що відповідно до Указу Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» №922/2007 від 27 вересня 2007 року органам місцевого самоврядування в Україні, рекомендовано проводити щороку під час Європейського тижня місцевої демократії заходи, спрямовані на ознайомлення населення з діяльністю місцевих рад та їх виконавчих органів, районних та обласних рад, зокрема дні відкритих дверей, відкриті засідання рад, громадські слухання з важливих питань місцевого значення тощо.

Завданням Тижня є розповсюдження інформації про діяльність місцевих органів влади, ознайомлення громадян з основними принципами їх роботи, привернення уваги населення, що їхня участь у місцевих справах є найважливішим чинником життєздатності демократії. Поширення інформації про різні форми та можливості участі в прийнятті рішень на місцевому рівні активно сприяє розширенню участі населення у соціальному, культурному, економічному та політичному житті суспільства.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *