В рамках здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно колишнього заступника Міністра промислової політики України та його синів повторно викликається один з підозрюваних у провадженні

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника Міністра промислової політики України – Голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу у вчиненні заволодіння шляхом зловживання службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах – 11,8 млн грн, за попередньою змовою з двома його синами, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У зв’язку із не встановленням місцезнаходження підозрюваних ще у 2013 році оголошено в розшук.

Враховуючи положення ст. ст. 297-1, 297-2, 297-3 297-4, п. 20-1 Розділу ХІ «Перехідних положень» Кримінального процесуального кодексу України, орган досудового розслідування – Головне слідче управління Генеральної прокуратури України за погодженням із процесуальним керівником звернувся до суду із трьома клопотаннями про започаткування процедури спеціального досудового розслідування стосовно цих підозрюваних.

20.07.2017 за рішенням слідчого судді Печерського районного суду міста Києва надано такий дозвіл на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно одного з підозрюваних.

Згідно з ч. 1 ст. 297-5 КПК України повістки про виклик підозрюваного при здійсненні спеціального досудового розслідування підлягають обов’язковому опублікуванню на офіційному сайті органу досудового розслідування, у провадженні якого перебувають матеріали досудового розслідування.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *