Завдяки волонтерам з Канади 20 українців безкоштовно отримали надсучасні протези

У Дніпрі закінчилась третя місія Проекту підтримки протезування в Україні. Українських фахівців вперше в Україні навчили спортивному протезуванню верхніх та нижніх кінцівок та супроводжуючій реабілітації.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на ініціаторку Проекту,  президента Канадсько-українського міжнародного фонду підтримки Антоніну Кумку.

Kоманда закордонних спеціалістів (протезистів та реабілітологів) з чотирьох країн світу разом з українськими колегами, виготовили спортивні протези та провели тренування відібраних учасників, серед яких українські військові, паралімпійці та цивільні. Протягом двох тижнів перебування в Україні, фахівці забезпечили спортивними протезами 5 осiб з ампутаціями нижніх кінцівок та 8 осіб з ампутаціями верхніх кінцівок.

Але найголовніше це те, що 22 українських спеціаліста, які взяли участь у двотижневому практичному навчанні, відтепер зможуть виготовляти такі протези та навчати ході/бігу/іншим видам спорту з ними в Україні.

Чергова місія Проекту підтримки протезування в Україні цього разу відбувалась у місті Дніпро, на базі Дніпропетровського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

За останні три роки Проект підтримки протезування в Україні безкоштовно забезпечив протезами верхніх та нижніх кінцівок уже понад 20 осіб.

«Ми забезпечили офіційну сертифікацію 7-ми спеціалістів з різних регіонів та державних підприємств у виготовленні міо-електричних протезів. Ми щоразу вчимо українців мультидисциплінарному, орієнтованому на пацієнта, підходу до роботи з пацієнтом.Усе робиться на волонтерських засадах», — розповіла Антоніна Кумка.

Проект підтримки протезування в Україні — спільний проект Canada-Ukraine International Assistance Fund – CUIA Fund, ProsthetiKa, та Ukraine Parathletic Initiative.

Нагадаємо, українців Канади запрошують до лав Канадсько-українського фонду підтримки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *