Для тих, хто вирішив скористатися Програмою СБУ, відкриваються реальні перспективи



Співробітники Служби безпеки України у рамках Програми «На тебе чекають вдома» повернули до мирного життя двох учасників незаконних збройних формувань.
Мешканка Покровського району Донеччини у 2015 році виїхала з дітьми у Донецьк до колишнього чоловіка. Відсутність на той час можливості повернутися на підконтрольну Україні територію та засобів для існування змусила її приєднатися до одного з НЗФ. З часом жінка поновила пошуки можливостей повернутись додому, оскільки не могла більше спостерігати свавілля вихідців з РФ, чимало яких знаходилось у складі бандформування. Дізнавшись від сестри про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», вона вирішила звернутись до українських правоохоронців.
Мешканець Мар'їнського району також приєднався до бойовиків у 2015 році. Попрацювавши задарма та зазнавши знущань з боку ватажків теругруповання та російських «товаришів по службі», чоловік швидко усвідомив помилковість свого вибору. Він залишив НЗФ і виїхав до Росії, побоюючись кримінального покарання в Україні. Але життя на чужині теж виявилося гіршим, ніж очікував колишній бойовик. Тоді він вирішив шукати шляхи для повернення додому. Від знайомих чоловік дізнався про Програму СБ України та звернувся із заявою до СБУ. В обох випадках обставини вчиненого перевіряються правоохоронцями. Вони знаходяться вдома, зі своїми родинами та очікують на рішення суду.
Колишні члени НЗФ звернулися до тих, хто вагається повернутись на підконтрольну Україні територію. Вони закликають їх не вагатись, адже всіх чекають рідні та близькі, матері та дружини. Не чекає лише час, який працює проти них.
Усього з початку роботи Програми СБУ «На тебе чекають вдома» суд звільнив від відповідальності майже двісті її учасників. Ще п’ятнадцять – чекають на рішення суду.
Програма «На тебе чекають вдома» ефективно працює. Перед людьми відкриваються реальні перспективи повернення до мирного життя. Тому інша сторона, виконуючи вказівки російських кураторів, поширює неправдиві чутки про Програму, що нібито призначена виключно для виманювання громадян з окупованих територій. Навіть більше того, терористи започаткували схожу акцію, не розуміючи, що жодна людина за будь-яких умов не повернеться більше на окуповану бойовиками територію.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *