Учні та вчителі англійської мови з Новогродівки отримали перемогу у Go Camp East – літньому мовному табірі для дітей із прифронтових територій

Go Camp East – літній мовний табір для дітей із прифронтових територій – саме в цьому проекті протягом 2016-2017 навчального року брали участь та отримали перемогу учні та вчителі англійської мови Новогродівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7.

У Донецькій області GoCamp проходить вперше. Ще у 2016 році це було неможливо з міркувань безпеки дітей і волонтерів. А вже у 2017 році для учнів, школи яких знаходяться близько до лінії розмежування, громадська організація «Глобал Офіс» організувала Go Camp East.

З 17 по 31 липня  15 учнів  разом із вчителями англійської мови Костянко Т.В.  та Литвин Л.П. перебували у дитячому оздоровчому центрі “Дніпро”, що під Києвом. У таборі діти відпочивали, вивчаючи англійську, спілкувались з дітьми з інших регіонів України та іноземцями – волонтерами з різних куточків світу. Саме живе спілкування англійською мовою, цікаві естафети, змагання з плавання, футболу, ігри на свіжому повітрі сприяли розкутості та надавали впевненості дітям у своїх можливостях. Вони переконались, що англійська мова є провідником у спілкуванні та порозумінні між людьми з будь-яких країн світу.

Під час церемонії відкриття Go Camp East діти зустрілись з організаторами цього проекту – Народним депутатом України Мустафою Найемом, представниками британського та американського консульств, ділились своїми враженнями від перебування у таборі з репортерами та журналістами провідних каналів країни.  У GoCampEast не просто підтягували англійську та позбувались страху говорити, але й навчались громадянській позиції, критичному мисленню, толерантності. Все це готує дітей до викликів сучасності.

Останні заняття в  англомовному таборі були присвячені Олімпійським іграм, де різні школи Донеччини та Луганської області змагались між собою за кращий виступ команди: назва, гасло, пісня та власно вигадана спортивна гра. Новогродівська команда виступила гідно й виграла ці змагання! Ми пишаємось нашими дітьми! Впевнені, що перебування у Go Camp East змінило світогляд кожної дитини та дало натхнення для подальшого оволодіння англійською мовою.

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *