Українці в Італії зібрали гроші для дітей військових, загиблих на Донбасі

Українська громада, яка проживає в італійському місті Удіне, зібрала благодійні пожертви для родин загиблих учасників АТО в Івано-Франківську. Фінансову допомогу особисто в руки постраждалим сім’ям передав священник з Італії Роман Пельо.

Організував цю зустріч івано-франківський Карітас, передає Укрінформ із посиланням на прес-службу Івано-Франківської архієпархії УГКЦ.

«Нам не байдуже те, що відбувається в Україні і ми хочемо розділити з вами цю біль, – сказав священик,  –  хочу побажати вам, аби ви витратили ці гроші на користь дітей, їм на втіху. Придбайте дітям те, що викличе у них усмішку».

Фінансову допомогу отримала 21 сім’я з Івано-Франківська та області, де є діти до 18 років.

Отець Роман родом зі Стрия Львівської області, але вже 15 років проживає у місті Удіне в Італії. Він має свою парафію — це українська громада, що складає близько сотні прихожан.

З франківським Карітасом священник співпрацює вже три роки, з того часу, як почалися бойові дії на сході України. Раніше отець з громадою збирали гроші на допомогу пораненим учасникам АТО, а тепер вирішили допомогти родинам загиблих бійців.

Збір коштів на благодійність відбувається під час Великого посту. Отець Роман каже, що люди жертвують, хто скільки може. Священик також вкладає свою долю пожертв, але наголошує, що для нього найважливішим є те, аби люди приходили, молилися, постилися, а вже потім складали пожертву.

Нагадаємо, більше двох тонн одягу зібрали для сиріт в Україні діти з Канади.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *