У колишніх членів НЗФ є вибір – або відповідати перед Законом, або взяти участь у Програмі СБУ



Ще двоє колишніх членів незаконних збройних формувань взяли участь у Програмі Служби безпеки України «На тебе чекають вдома». Зокрема у рамках Програми СБУ суд звільнив від покарання мешканця Мар'їнського району Донецької області, який приєднався до терористів у квітні 2014 року, повіривши обіцянкам проросійських бойовиків про «світле майбутнє».
Зрозумівши помилковість такого вибору, чоловік розпочав пошуки можливостей для повернення до сім’ї, яка залишилась на підконтрольній українській владі території. Наприкінці 2016 року від дружини він дізнався про Програму «На тебе чекають вдома» та перспективи, що відриваються для її учасників. Після тривалих вагань, незважаючи на поширювані терористами фейкові повідомлення, чоловік вирішив скористатися цією можливістю. У липні 2017 року він добровільно відмовився від протиправної діяльності, вийшов зі складу бандформування та звернувся із заявою до СБУ.
Також співробітники Служби безпеки України повернули до нормального життя мешканця Донеччини ‒ колишнього бойовика так званої «ДНР». Улітку 2014 року його захопили бойовики та, погрожуючи розправою, змусили вступити до НЗФ для «надання допомоги молодій республіці». Одного тижня перебування пліч-о-пліч з терористами вистачило чоловіку для усвідомлення злочинного характеру їхніх дій, спрямованих виключно на самозбагачення і задоволення власних потреб. Саме тому він, скориставшись нагодою, втік з «місця несення служби» та впродовж певного часу переховувався на підконтрольній терористами території.
Побачивши по телебаченню інформацію про діяльність Програми СБУ «На тебе чекають вдома» та ознайомившись з відеоматеріалами, які поширюються в Інтернеті, чоловік наважився повернутися на підконтрольну Україні територію і звернутися із заявою до українських правоохоронців. Наразі чоловік знаходиться вдома зі своєю родиною та сподівається на звільнення від кримінальної відповідальності. Обставини вчиненого ним правопорушення ретельно перевіряються.
Учасники Програми СБУ «На тебе чекають вдома» закликають «колишніх побратимів» залишити ряди НЗФ та повертатись до мирного життя, скориставшись Програмою, оскільки рано чи пізно доведеться відповідати перед законом за участь у злочинних організаціях.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *