Служба зайнятості реалізує пілотний проект з кейс-менеджменту

З початку червня 2017  року на базі Маріупольського міського центру зайнятості Державною службою зайнятості запроваджено апробацію нових підходів сприяння зайнятості вразливим на ринку праці категоріям населення. Заходи реалізуються  у рамках Проекту ПРООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні» за сприяння Міністерства соціальної політики України.

До участі у Проекті долучилися служба зайнятості, Управляння соціального захисту населення, центри соціальних служб сімей, дітей та молоді, громадські організації та установи, що надають соціальні послуги вразливим на ринку праці людям працездатного віку та інші.

З метою спільного вирішення питання працевлаштування вразливих на ринку праці осіб з початку апробації заключено 10 тимчасових угод про співпрацю  з партнерськими організаціями. Фахівці Маріупольського міського центру зайнятості, які виконують функції кейс-менеджерів, уклали майже 30 соціальних контрактів про надання соціальних послуг зі сприяння працевлаштуванню та підтримки на робочому місці.

Яскравим прикладом з реалізації  підходів кейс-менеджменту є працевлаштування колишньої безробітної Світлани Терьохіної, що звернулась за допомогою до центру зайнятості. Жінка втратила роботу, пропрацювавши 14 років на підприємстві „Азовзагальмаш”.

Фахівці служби зайнятості провели з безробітною жінкою профорієнтування, за результатами якого підписали соціальний контракт, що представляє собою договір про надання та поширення соціальних послуг клієнту центром зайнятості.  Спеціаліст служби зайнятості,  розробляючи індивідуальну програму, виявив проблеми жінки – психологічний бар’єр у пошуку нового, складна адаптація до незнайомих умов праці та невпевненість у собі, які стали перепоною у подальшому працевлаштуванні.

Наступним етапом до отримання роботи став ряд спільних дій з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради, у результаті проведення яких впродовж двох місяців стало працевлаштування Світлани на початку серпня до ТОВ «Метінвест -МРМЗ» на спорідненою професією.

Наразі реалізація проекту в Маріупольському міському центрі зайнятості триває. Наприкінці апробації у листопаді 2017 року служба зайнятості презентує учасникам проекту та мешканцям міста соціальну карту послуг міста Маріуполя, звітує про результати проведених заходів та розповсюдить позитивний досвід роботи у всіх базових центрах зайнятості Донецької області.

 Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *