Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Господарського суду м. Києва, який шахрайським способом отримав від представника комерційної структури 16 тис доларів США

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді Господарського суду м. Києва, який шахрайським способом отримав від представника комерційної структури грошові кошти в сумі 16 тис доларів США, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах) КК України.

Як встановлено слідством, за вказані грошові кошти представник «феміди» обіцяв посприяти у вирішенні ним питання щодо винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача.
Генеральною прокуратурою України, відповідно до ст. 290 КПК України, письмово повідомлено підозрюваного та його захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення.

За результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваному та його захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом спрямується на розгляд до суду.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується підозрюваному, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *