«Магніт для туристів»: Олег Зубков збудує парк тигрів і ведмедів в Інкермані

В Інкермані може з’явитися парк тигрів і ведмедів ‒ збудувати його має кримський бізнесмен, власник ялтинського зоопарку «Казка» та сафарі-парку «Тайган» Олег Зубков. Новий парк стане магнітом для туристів, вважає генеральний директор Корпорації розвитку Севастополя Олег Ніколаєв.

Олег Ніколаєв

«Олег Зубков хотів зробити в покинутому Інкерманському кар’єрі парк амурських тигрів і ведмедів ще за часів українського градоначальника Яцуби, але прийшла революція ‒ і це все заглохло. І зараз він звернувся до мене з цією пропозицією. Я його підтримав і вважаю, що парк стане потужним магнітом і зможе залучати до мільйона туристів на рік. Оскільки він буде розташований у депресивному районі міста ‒ Інкермані, то він його пожвавить і змінить. Окрім того, Олег Зубков готовий за власні кошти впорядкувати покинутий там пляж, що для міста теж вагомий внесок», ‒ розповів в одному з останніх інтерв’ю Олег Ніколаєв.

Кримський бізнесмен Олег Зубков підтверджує інформацію про будівництво нового парку.

«Щодо будівництва в Інкермані парку тигрів і ведмедів рух розпочався практично відразу, як Олега Ніколаєва призначили керівником корпорації розвитку Севастополя. Він усім серцем любить Севастополь і дуже хоче зробити свій внесок у його розвиток. Його надихнула ідея будівництва парку тигрів і ведмедів в інкерманських кар’єрах, і він першим почав просування цього проекту. Я, у свою чергу, готовий до реалізації будь-якого зі своїх нових проектів, які були схвалені ще українським урядом Криму та Севастополя», ‒ розповів бізнесмен Крим.Реалії.

Олег Зубков

За його інформацією, в Інкермані для реалізації проекту парку оптимальні умови. Тут є закинутий кар’єр зі стрімкими стінами та озерами на дні ‒ щоб тигри й ведмеді могли плавати.

«Кар’єр для парку тигрів і ведмедів підходить ідеально, і, що найголовніше, він є. Є і п’ятдесят тигрів, які живуть у моїх парках. Є я ‒ інвестор, готовий вкласти сотні мільйонів рублів у створення нового унікального парку. До того ж, я справами довів, що вмію створювати подібні об’єкти й забезпечувати їх роботу в будь-якій ситуації і за будь-якої влади ‒ навіть при «гоблінах» при владі», ‒ зазначив Зубков.

Він стверджує, що все готове для реалізації проекту. Справа тепер ‒ за бюрократичною машиною.

Олег Зубков

«Сьогодні справа не за мною, а за владою Севастополя ‒ наскільки вони будуть рішучі та послідовні в бажанні допомогти мені реалізувати цей проект. Вміючи будувати і творити, я безсилий перед бюрократичною чиновницькою машиною. До того ж, я нікому і ніколи не даю хабарів. За України у мене виходило будувати й розвивати свої парки, а при Росії за три з половиною роки я не вирішив жодного адміністративного питання ‒ навіть навколо дійсних проектів, що вже казати про просування в реалізації нових інвестиційних проектів. Сьогодні поки йдуть попередні переговори про реалізацію мого проекту в Інкермані. Дуже вірю в те, що ці переговори трансформуються в документальне оформлення та будівництво парку», ‒ наголосив бізнесмен.

Олег Зубков

Зубков зазначає, що реалізовувати нові проекти для нього краще в Криму, ніж, наприклад, у Туреччині.

«Севастополь для мене набагато зрозуміліший, рідніший, ближчий, ніж турецький проект. Під цей проект я купив вертоліт, щоб максимально швидко переміщатися між своїми парками і контролювати всі процеси. Сподіваюся, що все ж таки використаю вертоліт за своїм прямим призначенням», ‒ зазначив Зубков.

У коментарі для Крим.Реалії голова Піклувальної ради Ялтинського зоопарку «Казка» і парку левів «Тайган» Галина Ломакіна сказала, що не бачить мінусів у цьому проекті.

Галина Ломакіна

«Може, це дещо суб’єктивно, але мінусів цього проекту не бачу. Закинутий кар’єр, в якому живуть бомжі й наркомани, стане привабливим туристичним об’єктом із безліччю місць для відпочинку, оглядових майданчиків, місцем проживання червонокнижних тварин, яким потрібен простір і природні умови проживання. Адже нічого хорошого в покинутому кар’єрі зараз не відбувається. А раз нічого немає, то і втрачати нічого. А в Олега Зубкова прекрасний досвід будівництва грандіозних об’єктів. Точно так само він занедбану територію військової бази перетворив на квітучий оазис під назвою «Тайган», ‒ повідомила громадська діячка.

У кримського підприємця Олега Зубкова ‒ тривалий конфлікт з російською владою Криму. У 2016 році бізнесмен відвідав понад 150 судових засідань, пов’язаних з численними штрафами й звинуваченнями на його адресу. Зубков неодноразово наголошував, що місцева влада намагається закрити його парки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *