Близько 700 молодих українців з діаспори приїхали на Форум до Дніпра

 У понеділок, 21 серпня, у Дніпрі розпочався VII Форум української молоді діаспори, який організовує Світовий конгрес українських молодіжних організацій (СКУМО). Участь у зібранні візьмуть близько 700 діаспорян із понад 20 країн світу.

У Дніпрі форум відбувається вперше. Разом із однолітками з України молодь діаспори працюватиме в секціях над питаннями інвестиційного клімату, евроінтеграційних процесів, розвитку молодіжної політики в нашій країні, повідомляє УНІАН.

Також учасники планують встановити рекорд України, створивши найбільший національний прапор, оздоблений петриківським розписом.

«Форум української молоді діаспори збирає представників українських молодіжних організацій з-за кордону, які є членами СКУМО. Ми також залучаємо найактивнішу та найталановитішу молодь з України. Очікуємо, що нам вдасться налагодити більш тісні контакти з представниками української діаспори, громадськими та молодіжними організаціями», – зазначив президент Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак.

У перший день форуму для учасників влаштували екскурсію містом. Почали з музею АТО, адже багато молодих людей хотіли потрапити саме туди. Після фільму про події на сході деякі глядачі виходили із зали зі сльозами на очах.

«Отримали дуже сильні враження. Ми знаємо про АТО. Наша діаспора вболіває за Україну та стежить за новинами про кількість поранених, про політичну ситуацію загалом», – розповів Тарас Іванець із Литви.

Нагадаємо, на Конгрес до Львова з’їдуться українці з 39 країн. Найбільша делегація – з Росії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *