Будемо наголошувати на сталому припиненні вогню і публічній підтримці його запровадження з боку Росії – Президент про телефонні переговори у Нормандському форматі




Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину повідомив, що ввечері 22 серпня відбудуться телефонні переговори в Нормандському форматі.

«В Києві у мене відбудеться сьогодні ввечері телефонна конференція в Нормандському форматі, де ми будемо наголошувати і щодо посилення озброєної місії ОБСЄ, і щодо запровадження миротворців Організації Об’єднаних Націй, і щодо оголошення режиму припинення вогню з 25 (серпня – ред.) або 1 вересня, щоб діти, нарешті, могли хоч до школи піти», – зазначив Глава держави.

Президент висловив впевненість, що цю ініціативу буде узгоджено з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і з Президентом Франції Еммануелем Макроном, і буде зроблено все можливе, щоб на Донбасі припинили стріляти.

«Затримка є лише у зв’язку з тим, що російський президент відмовляється від публічної підтримки перемир’я, а значить і від надання прямих наказів російським військовим і бойовикам, які присутні на окупованій території, припинити стріляти. І цього разу дуже важливо, щоб пролунав саме спільний заклик, в тому числі і з боку російського президента, до спільного сталого припинення вогню. І я наголошую, що цей заклик має бути зроблений публічно», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава Української держави запевнив, що ніколи українська влада не була і не стане ініціатором ескалації бойових дій, але будь-які спроби Росії та її маріонеток піти у наступ отримають рішучу та безкомпромісну відсіч.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *