Будьте відповідальні! Не підпалюйте суху рослинність! На Луганщині …

Будьте відповідальні! Не підпалюйте суху рослинність!

На Луганщині поновилися випадки самовільного випалювання сухої рослинності, що призводить до виникнення пожеж, повідомляє Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

Зараз, у період спеки, однією із найбільших проблем екології у Луганській області є спалювання сухої рослинності.
Спалювання сухостою спричиняє пожежі в екосистемах, що не лише негативно впливає на екологію, але й на здоров’я людей.

При спалюванні сухостою згоряє не лише рослинна органіка, а й гумус –найбільш родючий поверхневий шар ґрунту, внаслідок чого знижується його мікробіологічна активність. При спалюванні стерні озимої пшениці на одному гектарі знищується така кількість органічної речовини, яку можна компенсувати лише внесенням 40 т/га гною.

Варто знати, що при спалюванні сухої рослинності та її залишків знищуються безхребетні тварини, які знаходять там своє укриття. Багато видів птахів влаштовують гнізда на землі, через що теж потерпають від випалювання сухої рослинності та її залишків. Знищується насіння, пошкоджуються кора та гілки рослин, які ростуть поруч з місцем спалювання.

Але найголовніше – спалювання сухої рослинності призводить до некерованих надзвичайних ситуацій виникає небезпека лісових пожеж, що може привести до займання будинків, машин, ліній електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

Закликаємо усіх мешканців області обережно поводитися з вогнем і пам’ятати, що підпалюючи суху рослинність.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *