Президент про роботу СММ ОБСЄ у Станиці Луганській: Постійна присутність ОБСЄ – одна з обов’язкових передумов для завершення розведення сил та засобів




Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки в Луганську область провів зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які постійно ведуть спостереження у Станиці Луганській.

«Україна прагне миру. І я, як Президент, і всі ми робимо максимум можливого для того, щоб цей мир якнайскоріше запанував на Донбасі», – сказав Глава держави. Водночас він наголосив: «Проте стає дедалі очевиднішим, що в умовах, коли Росія продовжує здійснювати провокації, підбурює неспокій, одним з ключових елементів безпекового компоненту Мінських угод є і залишається міжнародна присутність».

За словами Петра Порошенка, минулого тижня відбулася дуже знакова і важлива подія – спостережна місія ОБСЄ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ – ред.), відповідаючи на прохання української сторони, вперше розмістила постійно діючу – 24 години на добу, сім днів на тиждень – місію у Станиці Луганській.

«Щойно я повернувся зі Щастя, де  ми мали зустріч із представниками цієї місії і я отримав тверде запевнення – вони там будуть знаходитись постійно», – зазначив Глава держави.

Президент також підкреслив, що Україна зробить все можливе у координації з міжнародною спільнотою і місія буде оснащена тепловізійними камерами, акустичним радарами, безпілотниками.  «Всім необхідним, щоб чітко зафіксувати за допомогою об’єктивних засобів спостереження і представити світу, що вони більше не допустять порушення режиму припинення вогню», – зауважив він.

«Це – постійна присутність ОБСЄ – одна з обов’язкових передумов щодо завершення розведення сил та засобів у Станиці Луганській», – підкреслив Петро Порошенко та додав: «Ми маємо забезпечити стале припинення вогню. ОБСЄ і весь світ наші союзники».

Глава держави також акцентував на необхідності надати можливість СММ відкрити відповідні бази поблизу неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. «Це вже давно сплановано, за нашим наполяганням включено в Мінські угоди, але перешкоджається підтримуваними Росією бойовиками», – зауважив він.

«Наголошую, що цей крок вкрай важливий, адже постачання озброєнь і військової техніки, боєприпасів, а також регулярних військ Російської Федерації та бойовиків не припиняється і підживлює провокації з того боку лінії зіткнення», – підкреслив Петро Порошенко.

ф

Робоча поїздка Президента до Харківської та Луганської областей

22 серпня 2017 року – 15:05
































































































































ф

Робоча поїздка Президента до Харківської та Луганської областей

22 серпня 2017 року – 15:05





















































































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *