Донеччина відзначає День Державного Прапора України

Сьогодні у місті  Бахмуті відбулись урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України за участю голови облдержадміністрації Павла Жебрівського, його заступника Віктора Ремського та Бахмутського міського голови Олексія Реви, військовослужбовців Краматорського прикордонного загону, громадськості та молоді.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, очільник області Павло Жебрівський зазначив, що сьогодні на свято зібралися нащадки українських козаків, адже Бахмут – це козацьке місто, з древніми традиціями та історією.

 «Сьогодні мені на пам’ять приходить подвиг дитини, молодого краматорчанина Степана Чубенка, воротаря молодіжної футбольної команди «Авангард». Він став жертвою рашистів тільки через те, що в нього на руці була стрічка кольору державного прапора нашої країни. Мати  тільки через довгий час  змогла отримати тіло своєї дитини, яка не зріклася української символіки, не зріклася своєї держави. І якщо сьогодні в Донецьку, Торезі, Сніжному намалюють кольори нашого стягу, то це вже подвиг. Такі вчинки вказують на те, що сьогодні для України, для Донеччини і для Бахмута – це не просто чергова дата, а справжнє свято зі сльозами на очах. І я хотів би, щоб ми шанували наш прапор – за цей стяг вмирали наші донецькі діти, за цей стяг сьогодні можна потрапити в катівню «МГБ» в так званій «ДНР». Це значить, що під цим прапором  маємо зробити все для того, щоб Україна була найкращою, найзаможнішою та модерною», – звернувся до присутніх Павло Жебрівський.

Також з нагоди свята очільник області вручив  відзнаку Президента України «За гуманітарну участь на території проведення антитерористичної операції» волонтерам, представникам громадських організацій «Пліч-о-пліч» і «Пролісок»:  Євгену Капліну, Тетяні Кошель, Ніні Уманець, Олексію Васкалей, Ангеліні Шостак. Окрім цього приємним подарунком для громади Бахмута стало вручення ключів від трьох квартир особам з числа дітей-сиріт. Квартири було придбано в  рамках регіональної програми «Будуємо оновлену Донеччину разом» за кошти обласного бюджету і міського бюджету м. Бахмута.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *