ГПУ спільно з СБУ за підозрою в отриманні неправомірної вигоди затримано начальника Департаменту поліції охорони НПУ

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з ГУ БКОЗ Служби безпеки України 22.08.2017 за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано начальника Департаменту поліції охорони Національної поліції України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначена службова особа через посередника вимагала від мешканця міста Києва передачі щомісяця неправомірної вигоди в сумі понад 80 тис грн, крім офіційних платежів, за надання послуг з фізичної охорони. Правоохоронця та посередника затримано під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 96 тис грн, а всього з червня поточного року ним отримано більше 170 тис грн.

Наразі органом досудового розслідування готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *