Історія одного прапора: подарунок української діаспори Канади

Другою (після Польщі) країною, яка визнала незалежність України та встановила дипломатичні відносини як із суверенною державою була Канада – вірний друг і союзник України.

22-24 вересня 1991 року в ході офіційного візиту в Канаду делегації Верховної Ради України на чолі з Л. Кравчуком на рівні міністрів закордонних справ було підписано Декларацію про відносини між Україною і Канадою.

Кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Національного музею України Марія Срібна розповідає, що під час цього візиту делегація української діаспори в Канаді подарувала Л. Кравчуку величезний (1500х575 см) прапор України, зроблений з нагоди проголошення Україною 24 серпня 1991 р. своєї незалежності – здійснення багатовікової мрії українського народу.

Нині цей прапор належить до колекційної збірки Національного музею історії України (м. Київ) і розміщений в експозиційному залі, де показані події напередодні проголошення незалежності України. Він улюблений експонат багатьох відвідувачів, які фотографуються біля нього на згадку.

Джерело: Разом

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *