Ніколи не пізно змінити професію

Ця історія успіху стосується молодої жінки Юлії Фуркало, мешканки села Донецьке Слов’янського району, яка через 7 років після закінчення університету зрозуміла, що працювати за набутою спеціальністю вона зовсім не бажає. Дівчина знову пішла навчатися у Слов’янський багатопрофільний регіональний центр професійної освіти імені П.Ф.Кривоноса за новообраною професією «перукар-манікюрник».

«Вік живи – вік навчайся» – кажуть розумні люди. Але велика кількість людей вважає, що освіти, яку вони здобули у 18-20 років, вистачить на все подальше життя, а навчання у більш зрілі роки – марна трата часу. Однак, за дослідженнями Інституту персоналу і розвитку, проведеного в 2015 році, в Україні 40% працездатного населення працює не за фахом.

В подібній ситуації опинилася Юлія. Після закінчення школи вона була зарахована в число студентів 1-го курсу Донецького державного університету економіки і торгівлі ім.М.Туган-Барановського за спеціальністю «Технологія харчування». В той час дівчина мало замислювалася з приводу майбутнього та відповідності обраної спеціальності власним прагненням.

По закінченню навчання розпочати трудову діяльність Юлії не вдалося у зв’язку з народженням дитини. Саме під час декретної відпустки вона все частіше ловила себе на думці, що приготування сніданків-обідів-вечерь не такий вже захоплюючий для неї процес і присвячувати йому більшу частину свого життя вона не має бажання.

Юлія завжди захоплювалась різними творчими заняттями і вже тривалий час виготовляла декоративні шкатулки та аксесуари для волосся, створювала дивовижні зачіски подружкам. Після закінчення декретної відпустки молода жінка спробувала знайти роботу за спеціальністю, та марно. Саме у той час вона звернулася за сприянням у працевлаштуванні до Слов’янського міського центру зайнятості, де потрапила на консультацію до спеціаліста та дізналася про старт навчання у групі «перукарів-манікюрників». Юлія не вагаючись одразу ж виявила палке бажання потрапити в число учнів.

Після закінчення восьмимісячного навчання Юлія отримала не просто кваліфікацію «Перукар» і «Майстер манікюру», а й безліч корисної інформації та позитивних вражень від практичних занять та спілкування з майстрами та однокурсниками.

Наразі вона працює в салоні краси «Ша Ноар» перукарем та з великим задоволенням виконує свою роботу, залишаючи клієнтів гарними та щасливими. Юлія планує постійно підвищувати кваліфікацію, обмінюватись досвідом з професіоналами своєї справи та відкрити власну перукарню.

 Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *