Розпочинаємо програму збройно-технічного осучаснення армії до рівня 21-го століття – Президент




Україна розпочинає програму збройно-технічного осучаснення армії, яке має відповідати рівню 21-го століття. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час огляду виставки озброєння та військової техніки з нагоди 26-ї річниці незалежності України.

Глава держави зазначив, що на початку російської агресії українській армії довелося ремонтувати те, що вже було у вжитку, пошкоджене чи наслідок безгосподарності доведено до небойового стану, випускалися з конвеєрів фізично хоча й нові, але технічно застарілі види, прийняті на озброєння ще за радянських часів. Президент зауважив, що це робилося для того, щоб швидко задовольнити першочергові потреби.

«Тепер ми розпочинаємо програму збройно-технічного осучаснення армії. Маємо виводити наші озброєння на рівень 21-го століття. Перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств постають важливі задання щодо розробки та налагодження виробництва нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, сучасних зразків артилерійських систем, сучасних зразків високоточних боєприпасів, безпілотних літальних апаратів ударного типу, комплексів радіоелектронної боротьби, контрбатарейних радарів, засобів космічної розвідки тощо», – зазначив Глава держави.

Президент нагадав, що уже освоєно серійне виробництво новітніх танків «Оплот». «Кажуть, що у нас вони вироблялися, але в повному обсязі йшли на експорт, бо в української армії не було грошей, щоб закупити найсучасніші танки і озброїти ними збройні сили. Ми внесли зміни до державного бюджету, і перші танки «Оплот», виробництва Харківського заводу, надійдуть до українських збройних сил цього року», – повідомив Петро Порошенко. За його словами, це відповідь на побажання українських танкістів.

За словами Петра Порошенка, за 2014-2016 роки було внесено більше 140 модернізацій до кожної моделі представлених на виставці бронетранспортерів БТР-4 та БТР-3 з урахуванням бойового досвіду. Також виробляються тактичні бойові колісні машини «Дозор-Б», нещодавно відбулись випробуваннях безпілотних літальних апаратів «Spectator». «У поточному році на озброєння прийнято 22 одиниці сучасного озброєння та військової техніки», – зауважив Президент.

Глава держави також підкреслив, що Мінські домовленості, серед іншого, дали Україні час для військового будівництва. Так, за три роки Збройні Сили відновили боєздатність, наростили оперативні спроможності, покращили технічну оснащеність, виросли кількісно і якісно. «Фінансування закупівлі озброєнь та військової техніки порівняно з 2013 роком збільшилося у десять разів. Під час війни ми знайшли ці можливості. У липні, за рахунок коштів, які були повернуті українському народу від вкрадених Януковичем і попередньою владою, ми додали ще. Мільярд шістсот гривень піде на закупівлю та модернізацію новітніх зразків озброєння та військової техніки і ще мільярд чотириста мільйонів – на будівництво заводу з виробництва боєприпасів на основі новітніх технологій», – зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що в бюджеті на 2017 рік на потреби Збройних Сил передбачено 64,5  мільярди гривень. «Ресурс наш, по правді кажучи, доволі обмежений, але ми навчилися використовувати його ощадливо, економно і відповідально. Як результат – стримуємо армію, в п’ять разів більшу за нашу, яка має військовий бюджет більше ніж в 10 разів більше за наший. І обороняємося добре», – зазначив Президент.

За його словами, за три роки державний концерн «Укроборонпром» передав українській армії 16 тисяч одиниць озброєння й військової техніки. «Ніколи цього не було за всю історію країни. Вперше за десятки років українські оборонні заводи, як я вам і обіцяв, запрацювали на повну потужність. Деякі з них працюють у три зміни для забезпечення потреб оборони країни», – додав Петро Порошенко.

Президент нагадав, що український оборонний комплекс був дуже тісно зав’язаний на постачання комплектуючих з Російської федерації, тому було розроблено програму імпортозаміщення, яка позбавляє українську оборонну сферу будь-якої, бодай мінімальної, залежності від постачання комплектуючих із Росії і задіяно сотні державних і приватних підприємств майже в усіх регіонах України.

Відео

ф

Президент оглянув зразки сучасного озброєння та військової техніки на виставці з нагоди 26-ї річниці незалежності України

23 серпня 2017 року – 13:54










































































ф

Президент оглянув зразки сучасного озброєння та військової техніки на виставці з нагоди 26-ї річниці незалежності України

23 серпня 2017 року – 13:54

















































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *