У Рубіжному створені терапевтичні групи для літнього оздоровлення …

У Рубіжному створені терапевтичні групи для літнього оздоровлення ВІЛ-інфікованих дітей

Комунальний заклад «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» – єдина у Луганській області установа для надання медико-соціальних та психолого-педагогічних послуг дітям та молоді з ВІЛ-статусом.

Основними завданнями Центру є створення умов для соціальної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, розроблення і реалізація заходів медико-соціальної підтримки і супроводу, що спрямовані на їх інтеграцію у суспільство.

Зважаючи на те, що не усім дітям з ВІЛ-статусом показане літнє оздоровлення на морі та в оздоровчих таборах, на базі Центру за підтримки Луганської облдержадміністрації та дитячого фонду ООН UNIСEF у серпні поточного року були створені літні терапевтичні групи для оздоровлення, розвитку та виховання ВІЛ-інфікованих дітей.

Під час відпочинку діти отримали медичне обслуговування (медичний огляд, контроль за своєчасним прийомом ліків, санітарно-гігієнічні заходи), проводилася діагностико-корекційна робота з виховання та розвитку.

Діти були забезпечені триразовим збалансованим харчуванням, що має для цієї категорії сімей велике значення, відпочивали у рекреаційній зоні, відвідували басейн.

Запропоновані заходи зміцнили фізичне та психологічне здоров’я дітей, підготували їх до навчання у школі, сприяли їх соціальній адаптації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *