«Основна задача – робота з молоддю і для молоді» – Павло Жебрівський

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відвідав обласний молодіжний зліт «Молодіжна хвиля», який проходить зараз у м. Святогірськ. У зльоті взяли участь представники молодіжних центрів, створених за кошти обласного бюджету та міжнародних грантів, тому основною темою спілкування став подальший розвиток мережі молодіжних центрів та хабів.

Очільник області заявив, що у Краматорську планується створити великий хаб-простір, який має на меті акумулювання, методичну обробку та впровадження найбільш цікавих проектів, запропонованих молодіжними центрами зі всієї області. Павло Жебрівський зазначив, що обласна влада дала початок масовому створенню молодіжних центрів, проте надалі роль області буде падати, а розвитком мережі матимуть займатись місцеві органи самоуправління та громадські організації.

«За даними соціології майже 80% молоді на Донеччині позиціонують себе українцями різного походження, серед людей старшого віку цей відсоток значно менший. Саме тому ми приділяємо велику увагу розвитку національно-патріотичному вихованню, частиною якого є мережа молодіжних центрів. Наша основна задача – робота з молоддю і для молоді, формування «українських донеччан», – заявив Павло Жебрівський.

Також голова ОДА підкреслив, що найближчим часом планується відійти від прямого фінансування громадських організацій з обласного бюджету.

«Ми не збираємось оплачувати стіни. Тому будемо переходити на грантову основу роботи – організація зможе отримати кошти під конкретний проект, реалізація якого матиме позитивний результат для громади. Фінансування ж поточної діяльності ми перекладемо на муніципалітети», – зазначив Павло Жебрівський.

Під час зустрічі з очільником області представники молодіжних організацій розповіли історії свого створення та основну діяльність. Зокрема, представники Авдіївського молодіжного центру «Вулик» розповіли, що центр було створено за підтримки ЮНІСЕФ, місцевої військово-цивільної адміністрації та громадських організацій міста Краматорськ. Здебільшого до центру приходять маленькі діти та їх батьки, які власними силами організовують дозвілля, беруть участь у масових акціях та сприяють розвитку центру усіма можливими засобами.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *