Зведені дані АТО – 26 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, троє військовослужбовців отримали поранення та травмування.

Луганський напрямок

Минулої доби тут було відносно спокійно. Ворог порушив режим припинення вогню лише один раз – ввечері окупанти відкрили вогонь з гранатометів по Малиновому.

Донецький напрямок

Одразу після опівночі окупанти здійснили обстріл з стрілецької зброї по Зайцевому. Після цього на всій лінії розмежування запанувала тиша. Близько 13 години бойові дії відновились на ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка» та тривали з перервами до кінця доби. Російсько-окупаційні війська активно вели вогонь з кулеметів та гранатометів, а під час одного з обстрілів по Авдіївці ворог випустив 10 мін калібру 120 мм.

Вчора на Донецькому напрямку противник 8 разів порушив режим тиші.

Маріупольський напрямок

Минулої доби усі збройні провокації з боку ворога припали на ділянку фронту Чермалик – Широкине. Бойовики застосовували виключно легке озброєння. Зранку російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з кулеметів по Водяному.

Всі інші епізоди порушення режиму тиші трапились ввечері. Найбільш напружена ситуація спостерігалась в Гнутовому, де бойовики вели вогонь по позиціях українських військових протягом майже трьох годин.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 9 збройних провокацій з боку ворога.

Курсанти Національної академії НГУ тренувалися працювати на блокпосту

Згідно з планом навчань, їм довелося діяти в умовах нападу на об’єкт, а також артилерійського обстрілу. Заняття проводились із залученням бронетанкової техніки.

Поліцейські Донеччини ідентифікували бойовика, що загинув на Маріупольському напрямку восени 2016 року

Встановлено, що це громадянин України, який достатньо давно емігрував до Росії, і мешкав у м. Орську Оренбурзької області.

Встановлено, що він перебував у лавах так званої «1-ї бригади» російсько-окупаційних військ, брав участь у битвах за Іловайськ, Вуглегірськ, Дебальцеве. Цей бойовик безславно загинув у жовтні 2017 в бою біля Водяного. Тепер його родичі проінформовані про його долю.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *