Саме з таких дітей виростають справжні українці – Президент взяв участь у відкритті трьох реконструйованих шкіл на Донеччині




Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області взяв участь у відкритті трьох реконструйованих шкіл – Покровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9, Дружківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 та Часівоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17.

Під час урочистої церемонії відкриття Глава держави подякував маленьким школярам за виконання Державного гімну та декламування вірша. «Як Президент України, як громадянин, як патріот, пишаюсь кожним виконанням гімну. Україна кардинально змінилась, в тому числі у ставленні до своїх символів – прапора, герба і гімну», – сказав Петро Порошенко.

«Те, що я сьогодні почув у Покровську – це було одне з найкращих виконань гімну, які я коли небудь чув у своєму житті. Ви його фантастично виконували, ви відчули кожне слово. Саме з таких дітей виростають справжні українці. Дуже важливо, що таке виконання гімну ми маємо можливість чути саме тут на Донеччині», – підкреслив Президент.

За його словами, саме такі молоді українки та українці будуть формувати образ європейської держави.  «Я впевнений, що коли вони будуть дорослими Україна буде членом Європейського Союзу», – сказав Президент.

«Я щиро вітаю всіх вас з  черговою перемогою у відродженні Донбасу», –  наголосив Глава держави та зауважив, що останнім часом робочі поїздки на Донбас пов’язані не тільки і не стільки з черговою перевіркою обороноздатності української армії та озброєння війська, але і для того, щоб продемонструвати важливі кроки у відроджені регіону.

«Саме тому зараз ми відкриваємо три кардинально і комплексно реконструйовані школи – Покровськ, Дружківка, Часів Яр. Дуже важливо, що це відбувається напередодні Дня знань і вже з 1 вересня українські школярі сядуть за парти оновлених навчальних класів», – зазначив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що це свято є символом прагнення до знань наших дітей, символом добра, бо всі ми були учнями і добре знаємо, що саме в стінах рідної школи формується особистість людини, закладається основа для звершень та досягнень.

Глава держави також подякував Покровській загальноосвітній школі за участь у спеціальному проекті дистанційного навчання учнів, які опинились на окупованій території. За його словами, близько 150 учнів сьогодні охоплені спеціальною програмою електронного навчання і мають можливість  долучатись до освітнього процесу у цій школі.

Президент також привітав викладацький склад, вчителів, учнів з дуже важливими кроками, які зараз відбуваються у освітній реформі.  «Закон про освітню реформу зараз знаходиться у Верховній Раді. Сподіваюсь, що найближчим часом він буде проголосований», – сказав він.

За словами Петра Порошенка, кардинально підвищуються стандарти навчання. «Не в останню чергу пріоритетом є підвищення заробітної плати вчителів. Бо я розглядаю це підвищення не просто як видаткові статті бюджету, а як інвестиції у майбутнє держави», – наголосив Президент.

Він зауважив, що держава знайшла більше 55 млн грн. для того, щоб завершити комплексний процес реконструкції: зроблені кроки із підвищення енергоефективності, створенню комфортних умов, зроблено багато для спортивно-виховної роботи. Глава держави також окремо привітав вихованців спортивних секцій дзюдо та самбо.

«Життям підтверджено, що і стіни вчать. На визволеній Донеччині з кожним роком все більше учнів і вчителів будуть працювати і вчитися серед міцних і красивих стін. До кінця року ще декілька шкіл будуть введені»,- зазначив Петро Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що не треба нікого агітувати за зміни в освіті. «На реформу освіти чекають і вчителі, і суспільство. Ефективне реформування загальної середньої освіти вимагає нової якості українського педагога. Ми повинні знайти нові шляхи для формування сучасного творчого вчителя і для його підтримки», – додав він.

Президент також повідомив, що у 2018 році планується виділити 520 млн. грн. на підвищення кваліфікації вчителів, які навчатимуть першокласників нової української школи по всій Україні.

«Запевняю, що попри російську військову агресію Україна й надалі буде інвестувати у знання, у виховання та навчання молодих поколінь. Я вірю, що наша країна витримає усі негаразди, адже її майбутнє у руках цих хлопчиків і дівчаток», – зазначив Глава держави.

По завершенні церемонії відкриття Президент оглянув приміщення відремонтованої школи – кабінети інформатики, хімії, лінгофонний кабінет, їдальню, актову залу. Окремо Глава держави оглянув спортивні зали, спортивний майданчик, зал для хореографії та зал для занять самбо.

Президент передав школі сертифікат на мультимедійний комплекс.

Відео

ф

Робоча поїздка Президента до Донецької області

28 серпня 2017 року – 14:38































































































ф

Робоча поїздка Президента до Донецької області

28 серпня 2017 року – 14:38




















Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області взяв участь у відкритті трьох реконструйованих шкіл – Покровської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9, Дружківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 та Часівоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17, 28 серпня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка











































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *