Молодь Донеччини взяла участь у III етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура»

Закінчився III (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» «Джура», що проходив з 13 по 25 серпня в Нововодолазькому районі Харківської області. Учасників гри приймала база Національного центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій. У ІІІ етапі взяли участь 26 роїв (більше 200 дітей) з різних куточків України.

Донецьку область представляв рій-переможець ІІ (обласного) етапу гри «Торські козаки» Торського  навчально-виховного комплексу (с. Торське,
м. Лиман).

Урочисте відкриття гри відбулося 14 серпня біля пам’ятника Тарасу Шевченку в м. Харків. У ході відкриття харківського етапу змагань молодих патріотів благословив архієпископ Харківський і Полтавський владика Ігор. Він привітав вірян зі святом Маковія та побажав учасникам чесних перемог у житті.

У наступні два тижні молоді джури змагалися у конкурсах: «Стрільба», «Смуга перешкод», «Впоряд», «Рятівник», «Перетягування линви», «Відун», «Пластун», «Теренова гра», «Лава на лаву», «Добре діло», «Ватра».

Рій з Донеччини виборов призові місця у таких дисциплінах як «Рятівник» – медична допомога та «Таборування».

Окрім того, учасники гри з різних куточків України ознайомилися з Харківською областю завдяки численним екскурсіям: ЛандауЦентр, екопарк та здійснити ходу до пам’ятника Івану Сірку в Мерефі.

Головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Анатолій Грива відзначив співорганізаторів гри. За плідну співпрацю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок в організацію та проведення ІІІ Всеукраїнського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Гра «Сокіл», «Джура» – не тільки змагання, але й дієва система національно-патріотичного виховання, завдяки якій діти з різних куточків країни знайомляться з історією України.

Управління внутрішньої політики Донецької облдержаміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *