Обговорена співпраця з Міжнародною Кризовою Групою Відбулася зустріч …

Обговорена співпраця з Міжнародною Кризовою Групою

Відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Сергія Філя з директором програм у Європі та Центральній Азії Міжнародної Кризової Групи Маґдаленою Ґроно та аналітиком з питань України та Південного Кавказу Кетрін Квін-Джадж.

Маґдалена Ґроно подякувала за надану можливість обговорити соціально-політичні, гуманітарні проблеми та загальну ситуацію з безпеки в області.

Вона розповіла про напрями діяльності Міжнародної Кризової Групи та поцікавилася, які саме кроки здійснюються для інформування населення територій ОРДЛО про мирне життя на підконтрольних українській владі територіях.

Сергій Філь відзначив, що на КПВВ «Станиця Луганська» постійно поширюються українські газети з новинами країни та області.

Крім того, він нагадав: нещодавно відбулася значна подія для мешканців Луганської області – відкриття телевежі у Новоайдарському районі. Встановлення телевежі дало можливість нашим громадянам, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території області, дивитися українські телеканали.

Наразі дуже важливо до наших співвітчизників, які мешкають на території ОРДЛО, донести об′єктивну та правдиву інформацію стосовно діяльності української влади, яка направлена на мирне врегулювання ситуації, – про наші успіхи на шляху реформування нашої країни.

Маґдалена Ґроно погодилася із заступником голови облдержадміністрації щодо важливості роботи в цьому напрямі та запевнила у всебічній підтримці.

Стосовно безпекової ситуації в області Сергій Філь зазначив, що у серпні відбулося відкриття передової патрульної бази Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Станиці Луганській. Патрульна база – місце, в якому на постійній, цілодобовій основі розташована команда спостерігачів.

СММ ОБСЄ здійснює патрулювання в цьому районі вздовж лінії розмежування. Маршрути спостереження пролягають до кордону з Російською Федерацією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *