Уряд запроваджує електронний реєстр пацієнтів, що потребують …

Уряд запроваджує електронний реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії

Запровадження реєстру дає змогу державі уникнути необґрунтованих закупівель на десятки мільйонів гривень. Відповідно, ця економія дозволятиме забезпечувати безперебійну поставку високоякісних препаратів інсуліну кожному пацієнту, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Завдяки електронному реєстру інсулінозалежних вдалося виявити низку порушень. Так, були виявлені особи, які включалися до обґрунтування кількості грошей на закупівлю препаратів інсуліну за кошти державного бюджету.

Впродовж останніх 8 місяців більшість областей перейшли на користування єдиним реєстром і працюють по процедурі реімбурсації. На сьогодні, області, що найкраще підготовлені до роботи через реєстр, значно економлять на закупівлі препаратів інсуліну.

Нагадаємо, щорічно Уряд виділяє понад 600 млн грн субвенції для закупівлі препаратів інсуліну, що становить близько половини від потреби пацієнтів, тоді як решта покривається за рахунок місцевих бюджетів.

Раніше закупівля препаратів інсуліну здійснювалася за тендерною процедурою, однак, вона не забезпечувала прозорості вибору препаратів інсуліну та їх кількості.

На виконання Постанови КМУ № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну» від 23.03.2016 року МОЗ України запровадило роботу електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *