Зведені дані АТО – 30 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Тут сталося два ворожих обстріли біля Кримського. Кожен із них тривав близько однієї години. Бойові дії велися між 10 та 16 годиною, решту дня було спокійно. В обох випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Донецький напрямок

Здебільшого окупанти порушували режим тиші в темну пору доби. У Зайцевому сталося п’ять ворожих обстрілів, в Авдіївці – шість, на позиції «Шахта Бутовка» – один. Важке озброєння противник не застосовував. На початку доби українські війська кілька разів відкривали вогонь у відповідь.

Маріупольський напрямок

Противник активно порушував режим тиші між 13 та 23 годиною. Бойові дії здебільшого велися на півдні, а саме на ділянці фронту Водяне – Широкине, а також у Красногорівці. Противник застосовував лише стрілецьку зброю. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося сім ворожих обстрілів.

У прифронтових районах Донеччини минулої доби поліцейські обеззброїли двох осіб

На автовокзалі у Бахмуті у мешканця Хмельниччини вилучено ручну гранату РГД-5, яку той віз додому, аби вдало порибалити. У Торецьку правоохоронці затримали місцевого жителя, який переховував бойову гранату на пустирі. Навіщо – з’ясує слідство.

На Чернігівщині розпочалися змагання між кращими артилерійськими батареями ОК «Північ» СВ ЗСУ

Конкурс проводитиметься у чотирьох номінаціях — тактична, індивідуальна номінація зі стрільби та управління вогнем, спеціальна та спортивна номінація. Під час підбиття підсумків, бали будуть додані, а підрозділ з найкращим результатом здобуде перемогу в конкурсі.

На Дніпропетровщині тривають тактичні навчання протитанкових підрозділів НГУ

Тематика заходу – зайняття вогневих позицій, вогонь по умовному противнику та обслуговування техніки.

У Львові завершився польовий вихід фахівців радіаційного, хімічного та біологічного захисту НГУ

Військовослужбовці відпрацювали порядок дій при проведенні дегазації і дезактивації зараженої території, зброї, обмундирування й техніки.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *