Зведені дані АТО – 31 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українського війська немає.

Луганський напрямок

Вчора режим перемир’я дотримувався зразково.

Донецький напрямок

Зберігаються бойові дії низької інтенсивності. Бойовики, починаючи з 10-ї години ранку до пізнього вечора, епізодично відкривали вогонь з легкого озброєння у напрямку позицій сил АТО на лінії фронту Кам’янка – Авдіївка – «Шахта Бутівка». Також за добу на цій ділянці фронту бандформування випустили 3 міни. Ще двічі противник порушив режим тиші у Зайцевому: в одному з випадків для цього ворог використав озброєння БМП. Усього ж за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 10 випадків порушення перемир’я окупантом.

Маріупольський напрямок

Зберігається бойова активність ворога на півдні напрямку. Тут вчора противник провів 4 обстріли: двічі у Лебединському та по одному разу відкривав вогонь з крупнокаліберних кулеметів у Водяному та Широкиному. У Лебединському під час першого обстрілу по обіді бойовики застосували міномет, випустивши 4 міни.

Програма СБУ «На тебе чекають вдома» дозволила ще одному колишньому бойовику НЗФ т.зв. «ДНР» повернутись до мирного життя

Мешканець Слов’янська Донецької області у 2014 році вступив до одного з бандформувань, у складі якого чергував на незаконному блокпосту ворога. Під час звільнення міста силами АТО чоловік зі страху залишив бандформування. Побоюючись відповідальності, тривалий час він переховувався у родичів та знайомих. Дізнавшись про Програму СБУ, чоловік не вагаючись повідомив правоохоронні органи про всі обставини своєї діяльності у складі НЗФ та сприяв слідству у дослідженні матеріалів кримінального провадження.

У селищі Семенівка Слов’янського району поліцейські затримали пособника окупантів

Він на околицях селища за «продуктовий набір» та алкоголь навесні 2014 року рив окопи для бандформувань. Ступінь провини затриманого зараз належить перевірити слідству.

Днями на Донеччині в районі проведення АТО співробітники СБУ виявили дві схованки зі зброєю та боєприпасами

Зі схрону поруч із залізничною дорогою в Мар’їнському районі правоохоронці вилучили протипіхотну міну МОН-90 та двадцять тротилових шашок загальною вагою сім кілограмів.

Також у Ясинуватському районі у лісосмузі співробітники спецслужби виявили схованку з реактивним піхотним вогнеметом типу «Шмель». Попередньо встановлено, що вилучені зброя та боєприпаси призначалися для організації терактів диверсійними групами так званої «ДНР».

На Львівщині триває інтенсивна підготовка бойових підрозділів ВДВ за стандартами НАТО

Курс розрахований на 55 днів передбачає щоденні заняття на різних ділянках полігону за участі іноземних інструкторів. Десантники наголошують, що співпраця з іноземними партнерами є двосторонньою, адже триває активний обмін практичним досвідом. А вже незабаром військовослужбовці підрозділу ВДВ братимуть участь міжнародних навчаннях «Репід Трайдент-2017», які відбудуться на Львівщині у вересні цього року.

Під Києвом прикордонники провели змагання з кульової стрільби

У змаганнях взяли участь 10 кращих військовослужбовців з різних місць несення служби. Змагання включали в себе комплекс вправ зосереджених на влучність і витривалість, зокрема стрільба після фізичних навантажень і стрільба зі зміною магазину.

Вчора через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до тимчасово неконтрольованої території прослідував вантажний автомобіль з гуманітарним вантажем – будівельними матеріалами загальною вагою близько 3 тонн. Вантаж жителям Донеччини був направлений від іноземної благодійної організації.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *